1. ŽENSKA ROKOMETNA LIGA, ZELENA SKUPINA, 14. KROG
 
Sreda, 1. februarja:
RK SAVA KRANJ : ŠDRŠ VRHNIKA 31:27 (18:16)
 
 
Rauter 9 (4), Nosan 6; Jereb 7, Nusdorfer 6 (3).
 
 
Obračun sredine delovnega tedna je pripadel izbrankam Matije Mušiča, ki so na domačem terenu ugnale tekmice iz Vrhnike. Naša ekipa je bila v rezultatski prednosti levji del srečanja. Prvo prednost s štirimi zadetki razlike si je priigrala že v prvem polčasu, v nadaljevanju pa tekmicam ni pustila do preobrata.

 
Sara Nosan, rokometašica Save Kranje:
"Odigrale smo dobro tekmo, bile smo zbrane v obrambi, medsebojno smo si pomagale. V napadu smo sicer naredile preveč tehničnih napak, na našo srečo so jih tudi tekmice. Kljub nepopolni igri smo prišle do zmage. Čestitamo nasprotni  ekipi za prikazano dobro igro."


RK ZVEZDA LOGATEC : RK SAVA KRANJ 31:29 (15:12)
 
Košir 9 (4), Berzelak 5; Rauter 11 (5), Nosan 5.
 
 

Dobrih 200 gledalcev v večnamenski športni dvorani Logatec je na prvi zadetek na obračunu med domačo Zvezdo in gostujočo kranjsko Savo čakalo do četrte minute, ko je mrežo za naše vodstvo zatresla Dijana Sredić. Gostiteljice so odpor Gorenjk zlomile v drugih desetih minutah prvega polčasa. Niti minuta odmora gostujočega trenerja Matije Mušiča v 18. minuti ni ustavila navala Logatčank, ki so v 21. minuti povedle z 12:7. Na odmor med polčasom sta se zasedbi odpravili ob rezultatu 15:12, v nadaljevanju pa so izbranke Petra Terčiča večino časa vodile s tremi ali štirimi zadetki prednosti. Kranjski poraz je z dvema goloma v zadnji minuti Sara Nosan uspela le umiliti, ne pa tudi preprečiti.
Jana Košir je za domačo zmago prispevala devet zadetkov, najboljša strelka Save Kranja je bila še drugič v tem tednu Neža Rauter (11 golov).
 
 
 
Matija Mušič, trener Save Kranja:
 
"Čestitke domači ekipi za zmago. Morda bi lahko z malce več zbranosti osvojili dve točki. Zadovoljni smo lahko s prikazanim, za kaj več pa bi morali biti bolj zbrani v napadu. Tudi v obrambi ni bilo vse dobro, a osnova je dobra in naprej lahko gremo z dvignjenimi glavami."

 
 
 
 
 

DONIRAJ 1% ŽE ODMERJENE DOHODNINE, PODPRI RK SAVO KRANJ!

 

TO NAJLAŽJE NAREDIŠ PREKO STRANI OLIMPIJSKEGA KOMITEJA SLOVENIJE, 

 

https://www.olympic.si/podarim

 

 

 


                                                                    


 


 
1. ŽENSKA ROKOMETNA LIGA, ZELENA SKUPINA, 1. KROG
 
Sreda, 16. novembra
 
RK SAVA KRANJ : ŽURD KOPER 31:27 (12:11)
 
 
V sredo so punce odigrale zaostalo tekmo 1. kroga z ŽURD Koprom. V prvem polčasu nobeni ekipi igra ni prav stekla, precej je bilo nervoze, tehničnih napak na obeh straneh. Igra je bila večji del polčasa izenačena, na odmor se je odšlo z minimalno prednostjo domačink (12:11). V drugem polčasu se je zgodba nadaljevala, sicer so vmes Kranjčanke povedle za 3 gole, pa so jih Koprčanke ujele. V zadnji četrtini tekme so domače ušle za štiri gole in tekmo zanesljivo pripeljale do konca, za zmago 31:27. Po dveh tesnih porazih in smoli prva letošnja zmaga, ki so si jo z zglednim pristopom in trudom popolnoma zaslužile.
 
Rauter 11 (7), Nosan 7; Škerjanc (5) in Marič (3) po 9.