RK SAVA KRANJ : RK ZVEZDA LOGATEC 30:38 (16:15)

Nosan 9, E. Kuralt in Ožegovič (2) po 4; Simšič 12 (5), Berzelak 7.

Povezava do statistike tekme

 

Rokometašice z Logatca so v boljšim drugim polčasom vpisale drugo zmago v sezoni. S štirimi točkami so se na lestvici poravnale s tokratnimi tekmicami iz vrst Save Kranja.
Obračun na Gorenjskem je bil dolgo časa tesno poravnan, pri čemer sta si minimalni vodstvi zagotavljali tako domača kot gostujoča zasedba. Prelomno je bilo obdobje med 39. in 40. minuto, v katerem je na sceno stopila Lea Berzelak. 22-letna srednja zunanja rokometašica je tedaj zadela trikrat zapovrstjo, Zvezdo popeljala do vodstva s 24:21, ki ga s soigralkami nato niso več izpustile iz rok. Zmago so potrdile v 49. minuti, ko so z dvema igralkama več v polju povedle s 30:23.

 

IZJAVI PO TEKMI:
 
Sara Nosan, rokometašica RK Sava Kranj:
"V prvem polčasu smo igrale dobro, bile smo zbrane. V drugem nam je zbranost popustila, naredile smo preveč napak, v obrambi nismo bile čvrste in rezultat tekme je temu primeren."
 
Peter Terčič, trener RK Zvezda Logatec:
"Po seriji slabših rezultatov in velikih nihanj v igri smo se pobrali in tokrat odigrali dobro tekmo. Končno nam je uspelo odigrati dober drugi polčas in zato smo zasluženo dobili dve točki. Zelo  sem zadovoljen s prikazano igro svojih punc. Tudi Sava Kranj je igrala zelo solidno."