Urnik treningov

STAREJŠE DEKLICE “A” (SDA) – Miha Krek 041/396-160

TOR    17:00 – 19:00              dvorana Vojašnica Kranj

SRE     15:30 – 16:30              dvorana Planina

ostali termini v dogovoru s trenerjem

 

 

Starejše deklice A

SDA za zaključek sezone 7. v Sloveniji (2)

Kategorija: Starejše deklice A
Objavljeno Nedelja, 26 Maj 2019
Napisal Urednik

Na nekdanji Dan mladosti so dekleta SDA odigrale drugi turnir v enem tednu. Prejšnji vikend so odigrale dve tekmi, z Jadranom in Mlinotestom, s polovičnim izkupičkom. Posebno nam bo v spominu ostala tekma z Mlinotestom (zmaga nasprotnic za 1 gol), kjer je bila kopica poškodb, ki so izgledale zelo resno, pa so jih punce na srečo zacelile do tega vikenda, ko se je odigral zadnji turnir letošnje sezone.

Na zadnjem turnirju za razvrstitev od 7. - 12. mesta je naša ekipa za 7. mesto potrebovala zmago, dosegla pa obe razpoložljivi. Na prvi tekmi so se mučile z Jadranom, ki je tudi vodil veliko večino tekme in se izkazal za zelo žilavega nasprotnika.  Ob koncu so jih dekleta dohitela in v dramatični končnici zmagala za 1 gol (18:17, ob polčasu 9:10).

V drugi tekmi je RK Sava Kranj več kot obilno vrnila Mlinotestu za poraz pred enim tednom. Punce so vodile od začetka do konca tekme (polčas 9:5), ko so zmagale z 20:11. Nekatere punce, ki so skozi sezono manj igrale, so se prav posebej izkazale, najbolj Maša Hace Jelovčan, ki je fenomenalno izkoristila dano priložnost.

Si pa celotna ekipa zasluži čestitke za zadnja dva turnirja, kot tudi za celotno sezono in doseženo 7. mesto v državnem prvenstvu v rokometu za Starejše deklice A!

 

 

1. tekma 2. turnir

2. tekma 2. turnir

1. tekma 5. turnir

2. tekma 5. turnir

SDA turnir v Žalcu (2)

Kategorija: Starejše deklice A
Objavljeno Nedelja, 31 Marec 2019
Napisal Urednik

Danes 31.3. so dekleta odigrala dve tekmi na 4. turnirju 7.-12. v Žalcu. V prvi so premagale ŽRK Zelene doline Žalec, z 11:13 (5:9). Ključ do uspeha je bila odlična obramba, posebno v 1. polčasu. Naša zmaga nui bila ogrožena niti za trenutek. Po premoru, ki naši ekipi ni nič kaj koristil, so igrale proti RK Metliki in remizirale - 19:19 (polčas 11:9 za Metliko). Igra nam nekako ni stekla, večino tekme so imele pobudo in vodstvo nasprotne igralke, v 2. polčasu so naše le dosegle izenačenje in malo pred koncem tekme tudi povedle. Na koncu sta imeli tako ena kot druga ekipa priložnost za zmago, vendar je remi mogoče še najbolj pravičen. Pripisati je treba, da sta sodnika z nedoslednimi odločitvami vnašala precej nervoze v obe ekipi.

Ekipa je odšla v Žalec po dve novi zmagi, toda tudi tako smo lahko zelo zadovoljni. Smo še korak bližje 7. mestu v državnem prvenstvu. Bravo celotni ekipi!

1. tekma 4. Turnir

2. tekma 4. Turnir

SDA z zmagama iz Kozine (2)

Kategorija: Starejše deklice A
Objavljeno Ponedeljek, 11 Marec 2019
Napisal Urednik

V soboto 9.3. je ekipa SDA odigrala dve tekmi na 1. turnirju za razvrstitev od 7.-12. mesta v državi. Obe tekmi sta bili težki, v prvi proti RK Zelene doline Žalec so dekleta prikazala odlično obrambo in napad, ob polčasu je bilo 9:2 (!), na koncu pa prepričljivih 16:7.

V drugi tekmi so naše punce naletele na še tršega nasprotnika, vendar pa tudi RK Metlika le ni bila pretrd oreh za tokrat izjemno razpoloženo ekipo RK Sava Kranj. V bistvu smo gledali ponovitev odlične predstave s prve tekme turnirja. Ob koncu  je bilo 25:19 (14:9).

Ekipi vse čestitke!

1. tekma 1. turnirja

2. tekma 1. turnirja

 

1. turnir SDA

Kategorija: Starejše deklice A
Objavljeno Petek, 08 Marec 2019
Napisal Urednik

SDA začnejo v soboto 9.3. s prvim v seriji turnirjev za razvrstitev od 7. do 12. mesta v Sloveniji. Prvi turnir se igra v Kozini, odhod je izpred dvorane Planina v Kranju ob 9:20. Ekipi želimo uspešne igre!

Gostovanje SDA v Tržiču

Kategorija: Starejše deklice A
Objavljeno Petek, 08 Februar 2019
Napisal Urednik

Priča smo bili napeti tekmi, v kateri je naša ekipa povedla od začetka in vodstva ni več izpustila iz rok. Gostiteljice so zapretile v sredini drugega polčasa, ko so izničile udobno vodstvo naših deklet. Po minuti odmora so se punce zopet zbrale in odigrale kot je treba. Na koncu popolnoma zaslužena zmaga 18:20 (7:10).

Zmago je prinesla odlična obramba in vložen trud skozi celotno tekmo, za kar si ekipa zasluži vse čestitke. Kakšno veselje ob koncu tekme!