11.3. ob 18.00 v Hali Tivoli prva tekma četrtfinala Zelene skupine 1.DRL

 

 

 

 

 


1. ŽENSKA ROKOMETNA LIGA, ZELENA SKUPINA, 14. KROG
 
Sreda, 1. februarja:
RK SAVA KRANJ : ŠDRŠ VRHNIKA 31:27 (18:16)
 
 
Rauter 9 (4), Nosan 6; Jereb 7, Nusdorfer 6 (3).
 
 
Obračun sredine delovnega tedna je pripadel izbrankam Matije Mušiča, ki so na domačem terenu ugnale tekmice iz Vrhnike. Naša ekipa je bila v rezultatski prednosti levji del srečanja. Prvo prednost s štirimi zadetki razlike si je priigrala že v prvem polčasu, v nadaljevanju pa tekmicam ni pustila do preobrata.

 
Sara Nosan, rokometašica Save Kranje:
"Odigrale smo dobro tekmo, bile smo zbrane v obrambi, medsebojno smo si pomagale. V napadu smo sicer naredile preveč tehničnih napak, na našo srečo so jih tudi tekmice. Kljub nepopolni igri smo prišle do zmage. Čestitamo nasprotni  ekipi za prikazano dobro igro."


RK ZVEZDA LOGATEC : RK SAVA KRANJ 31:29 (15:12)
 
Košir 9 (4), Berzelak 5; Rauter 11 (5), Nosan 5.
 
 

Dobrih 200 gledalcev v večnamenski športni dvorani Logatec je na prvi zadetek na obračunu med domačo Zvezdo in gostujočo kranjsko Savo čakalo do četrte minute, ko je mrežo za naše vodstvo zatresla Dijana Sredić. Gostiteljice so odpor Gorenjk zlomile v drugih desetih minutah prvega polčasa. Niti minuta odmora gostujočega trenerja Matije Mušiča v 18. minuti ni ustavila navala Logatčank, ki so v 21. minuti povedle z 12:7. Na odmor med polčasom sta se zasedbi odpravili ob rezultatu 15:12, v nadaljevanju pa so izbranke Petra Terčiča večino časa vodile s tremi ali štirimi zadetki prednosti. Kranjski poraz je z dvema goloma v zadnji minuti Sara Nosan uspela le umiliti, ne pa tudi preprečiti.
Jana Košir je za domačo zmago prispevala devet zadetkov, najboljša strelka Save Kranja je bila še drugič v tem tednu Neža Rauter (11 golov).
 
 
 
Matija Mušič, trener Save Kranja:
 
"Čestitke domači ekipi za zmago. Morda bi lahko z malce več zbranosti osvojili dve točki. Zadovoljni smo lahko s prikazanim, za kaj več pa bi morali biti bolj zbrani v napadu. Tudi v obrambi ni bilo vse dobro, a osnova je dobra in naprej lahko gremo z dvignjenimi glavami."

 
 
 
 
 

V soboto smo bili na zahtevnem gostovanju pri RK Piran, kamor smo prišli odločeni, da jim vrnemo za domači poraz. V tem duhu je ekipa tudi začela tekmo in vodila večino prvega polčasa. Vmes je bil rezultat nekajkrat izenačen, tako smo tudi odšli na odmor (14:14). V drugem polčasu je vse kazalo na ponovitev prvega, pa ni bilo čisto tako. Ekipi sta se večkrat izmenjali v vodstvu, vendar smo bili na koncu bolj zbrani in zasluženo odnesli zmago domov (26:28). Vratarka E. Muljković je zbrala 11 obramb (30% vseh strelov v okvir vrat).

Z borbeno igro in odlično obrambo, z umirjenim pristopom v končnici tekme, brezhibnim izvajanjem sedemmetrovk (7:7) in kolektivno, odločno igro smo pokazali, da lahko premagamo kogarkoli tudi v gosteh. Bravo vsem!

Strelke RK Sava Kranj: N. Ožegovič 9 (3) , N. Rauter 8 (4), S. Korošec 5, K. Štular Knavs 3, P. Kuralt 2, A. Muljković 1

 

Statistika


 

Read more: Zmaga nad Piranom v gosteh


1. ŽENSKA ROKOMETNA LIGA, ZELENA SKUPINA, 8. KROG
 
Sobota, 17. decembra:
ŽURD KOPER : RK SAVA KRANJ 21:22 (9:9)
Škerjanc 7 (1), Marič 5 (2); Ožegovič 6 (1), Sredić in Kuralt po 3.
 
Zasedba Save Kranja je uspešno ubranila tretje mesto na prvenstveni lestvici, potem ko je bila uspešna na gostovanju na Obali. 
Kmalu po uvodu tekme so se Gorenjke povzpele na 6:3, a so jih tekmice kmalu ujele in prehitele (9:7).
Po izenačenju ob polčasu (9:9) so drugi del znova bolje začele rokometašice Save Kranja, ki so povedle s 13:11, a po nekaj napakah v slabih treh minutah Koprčanke znova spustile predse (15:13).
Gorenjska zasedba je rezultat znova izenačila v 44. minuti, ko je Nika Ožegovič zadela za 16:16. Ekipi sta bili nato poravnani še na 17. golu, nakar so gostje pripravile delni niz 3:0. V 57. in 59. se je Koper uspel približati le na gol zaostanka, a bil n koncu vendarle prekratek. 
Z koprsko zasedbo je Neja Škerjanc zadela sedemkrat, pri Savi Kranju je Ožegovičeva dosegla šest zadetkov. 
 
IZJAVI PO TEKMI:
 
Neja Škerjanc, rokometašica ŽURD Koper: 
"Žal se danes ni izteklo po naših željah. Puncam lahko samo čestitam za prikazano borbo v napadu in obrambi." 
 
Sara Nosan, rokometašica RK Sava Kranj: 
"Obrambo smo odigrale zelo dobro in to nas je pripeljalo do zmage. V napadu smo bile zbrane do konca igrale z glavo. Zelo smo zadovoljne s to zmago."