V soboto je bila odigrana domača tekma z ŽRK Branik Maribor.

Tekmo so dekleta začela bolj slabo, gostje so povedle 0:3 in imele napad za 0:4. Domače so se le zbrale in izenačile na 6:6. Rezultat je bil ob polčasu poravnan, 10:10. Sredi drugega polčasa so naša dekleta povedla že za 5 golov, pa se gostje vendarle niso predale in ponovno prišle do izenačenja na 24:24. Zadnje minute pa so pripadle domačinkam, tako so zasluženo prišle do četrte zmage letos.

Čestitke vsem dekletom in vodstvu za dobro prikazano igro, tudi ob odsotnosti enega stebrov ekipe Nike Ožegović. 

RK SAVA KRANJ : ŽRK BRANIK MARIBOR 28:26 (10:10)
Korošec 6, Muljkovič in Nosan (1) po 5
 
 
 
 
 

 

1. krog – Pokalna tekma – ženske

 

RK Sava Kranj – RK Zvezda Logatec : 27 - 24 (polčas 14:14)

 

Domače rokometašice so zasluženo premagale ekipo Logatca v prvem krogu pokala Slovenije za ženske. Žreb je določil , da se po prvenstveni ponovno srečata še v pokalu, tokrat so naša dekleta tekmo začele veliko bolj odločno, boljšo so imele tudi realizacijo v napadu. Kljub temu so jih gostujoče igralke do konca polčasa ujele in odšle na odmor z rezultatom 14:14.

V drugem polčasu dolgo nismo videli golov, nato pa so igralke Save stopile na plin, z nekaj zaporednimi zadetki povedle za 4 gole in tekmo zanesljivo privedle do konca.

 

Najboljše strelke :

Sava : Štular Katra, Janežič Tajda in Kuralt Petra – s po 5 zadetki

Logatec : Tomasovič Aleksandra 6 golov, Košir Jana 5 golov

 

 

 

 

 

 

 

 

V soboto smo doma odigrali prvo tekmo letošnjega tekmovanja z ekipo RK Zvezda Logatec.

Po slabem prvem polčasu in visokem zaostanku so v nadaljevanju dekleta prikazala popolnoma drugačno igro. Če je bil rezultat ob polčasu 14:8 za gostje iz Logatca, smo bili skupaj pri 17:17. Od tu naprej si nobena ekipa ni priborila občutnejše prednosti, v dramatični končnici pa je ostalo pri remiju (26:26), ki je še najbolj pravičen. Čestitke ekipi za prvo osvojeno točko!

 

 

 

 

 

 

Članice RK Sava Kranj v sezoni 2021/2022 ponovno v 1. ženski rokometni ligi!

 Letošnja ekipa članic RK Sava Kranj

 

Zadnja vrsta, z leve proti desni: Nika Stare, Tajda Janežič, Sara Nosan, Maja Čosič, Nika Pavlin

Sredina, z leve proti desni: Slavko Stržinar, trener Matija Mušič, Sandra Stanonik, Eva Šepetavc, Nina Debelak, Ema Kafol, Nika Ožegovič, Endrina Muljković, pomočnik trenerja Grega Kafol

Sedijo, z leve proti desni: Maša Jelovčan, Petra Kuralt, Iza Krajnik, Ahmedina Muljković, Dijana Sredić, Alma Dolić, Sara Korošec

 

 

 


 

Povezava do zadnjega  članka v Gorenjskem glasu, 9. januar 2022

https://www.gorenjskiglas.si/article/20220109/C/220109806/1037/rokometasice-save-napredujejo