1. ŽENSKA ROKOMETNA LIGA, ZELENA SKUPINA, 10. KROG:
 
nedelja, 27. februarja:
 
ŽRK BRANIK MARIBOR : RK SAVA KRANJ 22:22 (10:10)
Krajnik 6, Štular (1) in Ožegovič (1) po 4.
 
 
Mariborčanke in Kranjčanke so od prve do zadnje minute prikazale izjemno enakovredni predstavi. V prvem polčasu si nobena od ekip ni priigrala več kot zadetka prednosti. Po 30 minutah igre je bil izid poravnan na 10:10. V drugem polčasu je bila stvar precej podobna. Gostiteljice so si v 55. minuti prvič na srečanju priigrale dva gola prednosti (20:18), a zaloga ni zadostovala do konca. V izdihljajih tekme je za 22:22 zadela Ahmedina Muljkovič in odločila dvoboj, ki se je končal z remijem.
Tudi najboljši strelki obeh ekip sta dosegli enako število zadetkov. Urša Urbančič je za Mariborčanke zadela šestkrat, prav tako tudi Iza Krajnik za Savo. 
 
 
 

V torek, 22.2. se je naša pot v pokalu Slovenije za ženske končala s porazom proti Zelenim dolinam iz Žalca.

Začeli smo odlično, do rezultata 10:10 je bila igra navdušujoča. Potem je sledil padec v naši igri, izkušene gostje so ušle na varno razliko, ob polčasu je bilo 14:20 za Žalec. V nadaljevanju se situacija na igrišču prvih deset minut drugega polčasa ni prav dosti spremenila. V zadnjih dvajsetih minutah so domače igralke vedno bolj pritiskale, se približale na znosen zaostanek, vendar je zmanjkalo časa, moči in izkušenj za preobrat na tekmi. Na zelo izenačen drugi polčas kaže tudi njegov rezultat, 11:12, za končnih 25:33.

Gostjam lahko čestitamo za korektno odigrano tekmo na kateri smo se tudi kaj naučili, kot tudi domačim dekletom za večinoma zelo dobro prikazano igro, občasno prav super. Pristop in borbenost sta bila za čisto desetko.

 Ožegović N. 5 golov, E. Šepetavc 4, K. Štular in A. Muljković po 3

 

   

 

V torek 22.2. 2022 ob 18:45  RK Sava Kranj

 

četrtfinalna tekma pokala  

 

  Dvorana BC Naklo

 

Navijači vabljeni!

 

 

V soboto je bila odigrana domača tekma z ŽRK Branik Maribor.

Tekmo so dekleta začela bolj slabo, gostje so povedle 0:3 in imele napad za 0:4. Domače so se le zbrale in izenačile na 6:6. Rezultat je bil ob polčasu poravnan, 10:10. Sredi drugega polčasa so naša dekleta povedla že za 5 golov, pa se gostje vendarle niso predale in ponovno prišle do izenačenja na 24:24. Zadnje minute pa so pripadle domačinkam, tako so zasluženo prišle do četrte zmage letos.

Čestitke vsem dekletom in vodstvu za dobro prikazano igro, tudi ob odsotnosti enega stebrov ekipe Nike Ožegović. 

RK SAVA KRANJ : ŽRK BRANIK MARIBOR 28:26 (10:10)
Korošec 6, Muljkovič in Nosan (1) po 5