RK SAVA KRANJ : RK ZVEZDA LOGATEC 30:38 (16:15)

Nosan 9, E. Kuralt in Ožegovič (2) po 4; Simšič 12 (5), Berzelak 7.

Povezava do statistike tekme

 

Rokometašice z Logatca so v boljšim drugim polčasom vpisale drugo zmago v sezoni. S štirimi točkami so se na lestvici poravnale s tokratnimi tekmicami iz vrst Save Kranja.
Obračun na Gorenjskem je bil dolgo časa tesno poravnan, pri čemer sta si minimalni vodstvi zagotavljali tako domača kot gostujoča zasedba. Prelomno je bilo obdobje med 39. in 40. minuto, v katerem je na sceno stopila Lea Berzelak. 22-letna srednja zunanja rokometašica je tedaj zadela trikrat zapovrstjo, Zvezdo popeljala do vodstva s 24:21, ki ga s soigralkami nato niso več izpustile iz rok. Zmago so potrdile v 49. minuti, ko so z dvema igralkama več v polju povedle s 30:23.

 

IZJAVI PO TEKMI:
 
Sara Nosan, rokometašica RK Sava Kranj:
"V prvem polčasu smo igrale dobro, bile smo zbrane. V drugem nam je zbranost popustila, naredile smo preveč napak, v obrambi nismo bile čvrste in rezultat tekme je temu primeren."
 
Peter Terčič, trener RK Zvezda Logatec:
"Po seriji slabših rezultatov in velikih nihanj v igri smo se pobrali in tokrat odigrali dobro tekmo. Končno nam je uspelo odigrati dober drugi polčas in zato smo zasluženo dobili dve točki. Zelo  sem zadovoljen s prikazano igro svojih punc. Tudi Sava Kranj je igrala zelo solidno."
 


Med tednom odigrana prestavljena tekma z RK Olimpijo nas v prvem polčasu ni nadušila, saj je bilo preveč tehničnih napak in nepotrebnih izključitev. Igra ni bila, kot bi si jo želeli, in zahvala gre prevsem vratarki E. Muljković, da smo jo odnesli kolikor toliko s celo kožo. Rezultat polčasa 11:13 za Olimpijo.

V drugem polčasu pa smo videli popolnoma drugačno ekipo na igrišču, ki je iz različnih pozicij rešetala Olimpijino mrežo. Mlada Maša Lunar je presenetila vse in v pomembnih trenutkih dosegala gole. Popolnoma zaslužena zmaga domačih 27:24, predvsem zaradi odličnega drugega polčasa.

RK Sava - RK Olimpija

Endrina Muljković se upravičeno veseli ekipnega uspeha in svojih dobrih obramb

 

RK SAVA KRANJ : RK OLIMPIJA 27:24 (11:13)
Ožegovič 6 (2), P. Kuralt, Knavs in Lunar po 4; Z. Kuralt (1) in Bukvič (3) po 4.


 


 
1. ŽENSKA ROKOMETNA LIGA, ZELENA SKUPINA, 1. KROG
 
Sreda, 16. novembra
 
RK SAVA KRANJ : ŽURD KOPER 31:27 (12:11)
 
 
V sredo so punce odigrale zaostalo tekmo 1. kroga z ŽURD Koprom. V prvem polčasu nobeni ekipi igra ni prav stekla, precej je bilo nervoze, tehničnih napak na obeh straneh. Igra je bila večji del polčasa izenačena, na odmor se je odšlo z minimalno prednostjo domačink (12:11). V drugem polčasu se je zgodba nadaljevala, sicer so vmes Kranjčanke povedle za 3 gole, pa so jih Koprčanke ujele. V zadnji četrtini tekme so domače ušle za štiri gole in tekmo zanesljivo pripeljale do konca, za zmago 31:27. Po dveh tesnih porazih in smoli prva letošnja zmaga, ki so si jo z zglednim pristopom in trudom popolnoma zaslužile.
 
Rauter 11 (7), Nosan 7; Škerjanc (5) in Marič (3) po 9.
 
 
 
 
 

16.11. ob 19:00 - DVORANA TRŽIŠKIH OLIMPIJCEV

 

Prvenstvena tekma 1. DRL

 

Navijači vabljeni!