RK Sava Kranj - ŽRK Branik Maribor (28:26)

 

V prvem polčasu smo povedli za 5 golov in dopustili, da so se gostje približale in napravile tekmo negotovo. V drugem polčasu se je zgodba ponovila, prišlo je celo do izenačenja pri 22:22, vseeno so dekleta pripeljala tekmo zanesljivo do zmage in novih točk.

 

P. in E. Kuralt skupaj 12 golov.

 

Povezava do tekme:

https://livestat.rokometna-zveza.si/#/tekme/195492

 

 

 

 

 


Ta vikend se je članska ekipa odzvala vabilu organizatorjev turnirja v Laktaših, BiH. Odigrali smo dve tekmi turnirja "Trofej Laktaša 2022", dosegli dve zmagi in se veselili prvega mesta. Dobrodošla popestritev tekem domačega prvenstva in sprostitev za prizadevne članice RK Sava Kranj. Bravo!

 

 

 

 

 

1. ŽENSKA ROKOMETNA LIGA, ZELENA SKUPINA, 10. KROG:
 
nedelja, 27. februarja:
 
ŽRK BRANIK MARIBOR : RK SAVA KRANJ 22:22 (10:10)
Krajnik 6, Štular (1) in Ožegovič (1) po 4.
 
 
Mariborčanke in Kranjčanke so od prve do zadnje minute prikazale izjemno enakovredni predstavi. V prvem polčasu si nobena od ekip ni priigrala več kot zadetka prednosti. Po 30 minutah igre je bil izid poravnan na 10:10. V drugem polčasu je bila stvar precej podobna. Gostiteljice so si v 55. minuti prvič na srečanju priigrale dva gola prednosti (20:18), a zaloga ni zadostovala do konca. V izdihljajih tekme je za 22:22 zadela Ahmedina Muljkovič in odločila dvoboj, ki se je končal z remijem.
Tudi najboljši strelki obeh ekip sta dosegli enako število zadetkov. Urša Urbančič je za Mariborčanke zadela šestkrat, prav tako tudi Iza Krajnik za Savo. 
 
 
 

V torek, 22.2. se je naša pot v pokalu Slovenije za ženske končala s porazom proti Zelenim dolinam iz Žalca.

Začeli smo odlično, do rezultata 10:10 je bila igra navdušujoča. Potem je sledil padec v naši igri, izkušene gostje so ušle na varno razliko, ob polčasu je bilo 14:20 za Žalec. V nadaljevanju se situacija na igrišču prvih deset minut drugega polčasa ni prav dosti spremenila. V zadnjih dvajsetih minutah so domače igralke vedno bolj pritiskale, se približale na znosen zaostanek, vendar je zmanjkalo časa, moči in izkušenj za preobrat na tekmi. Na zelo izenačen drugi polčas kaže tudi njegov rezultat, 11:12, za končnih 25:33.

Gostjam lahko čestitamo za korektno odigrano tekmo na kateri smo se tudi kaj naučili, kot tudi domačim dekletom za večinoma zelo dobro prikazano igro, občasno prav super. Pristop in borbenost sta bila za čisto desetko.

 Ožegović N. 5 golov, E. Šepetavc 4, K. Štular in A. Muljković po 3

 

   

 

V torek 22.2. 2022 ob 18:45  RK Sava Kranj

 

četrtfinalna tekma pokala  

 

  Dvorana BC Naklo

 

Navijači vabljeni!