Zmaga nad RK Olimpijo

 

V prvem krogu Pokala Slovenije nam je žreb namenil RK Olimpijo. Tekma se je odvijala v znamenju prevlade naših rokometašic, vendar je od začetka kazalo na lažje delo. Po začetnem vodstvu za šest golov so gostje znižale zaostanek do polčasa na spodobnih 14:11. Nepopustljive gostje so držale priključek vse do konca, tudi po zaslugi naših napak. Vseeno smo tekmo rutinirano pripeljali do konca in si prislužili napredovanje v drugi krog pokala. Končni rezultat tekme - 29:26.

 

1. krog Pokala

 


 

prvenstvena tekma 4. krog

RK Sava Kranj - RK Ljubljana

 

Sobotna tekma je bila od prve minute izenačena, gostje pa so bile po večini v rahlem vodstvu. Občasno smo izenačili, ob polčasu je bilo 12:13 za goste iz Ljubljane. Rezultat je bil nazadnje izenačen na 25:25, nato pa smo povedli za dva gola (27:25) in tri minute pred koncem tekme je dišalo po zmagi domačih. Nato pa je sledilo obdobje raztrgane igre, kjer smo potegnili kratko. Lahko bi se obrnilo drugače, zaslužili smo si vsaj točko, vendar ponujene priložnosti nismo zagrabili.

Ekipa je prvič v letošnji sezoni v vseh pogledih delovala, kot bi si vedno želeli. Kljub porazu si dekleta zaslužijo pohvale za prikazano igro.

 

 

 RK Sava Kranj - RK Ljubljana


 

 

Za zaključek letošnje sezone so mladinke dosegle dve zmagi, najprejv gosteh proti ŠDRŠ Vrhniki, 17:22 (11:12).

Tekma ni bila lahka, občutno prednost smo ustvarili šele proti koncu tekme. 

Veselje na obrazih pove vse

 

 

Druga tekma v nizu se je odigrala doma, proti ŽRK Ptuj. Bila je precej nervozna tekma, z ogromno prekrški in sedemmetrovkami. Ves čas smo vodili, na koncu največ, za štiri gole. 

 Vsa dekleta nasmejana do ušes, prikazale so odlično, borbeno igro in si zaslužile zmago za zaključek sezone. Bravo!

Po tekmi s Ptujem...

 

 

____________________________________________________________________________________________

RK SAVA KRANJ - ŠDRŠ Vrhnika 33:32

 

V petek zvečer je bila odigrana prvenstvena tekma med Savo in Vrhniko.

Tekma je bila ves čas zelo izenačena, ekipi sta se izmenjavali v vodstvu, največ je vodila Vrhnika za 4 in Sava za 3 gole. Polčas je bil izenačen, 17:17.

V drugem polčasu se je zgodba nadaljevala do napete končnice, iz katere so izšle zmagovalke Save s 33:32. 

 

RK Sava - ŠDRŠ Vrhnika 

 

 

Strelke za Savo - N. Ožegović 10, P. Kuralt 9, Dijana Bašić Sredić 3, Ž. Debeljak, T. Janežič, A. Muljković in K. Štular po 2, M. Čosić, I. Krajnik, A. Karić Dolić po 1

 

Bravo ekipa!

 

____________________________________________________________________________________________________________________________________________________