Urnik treningov MDA

MLAJŠE DEKLICE “A” (MDA) – Slavko Stržinar 041/338-075

PON    18:15 – 19:30              telovadnica OŠ Stražišče - velika

TOR    17:00 – 19:00              dvorana Vojašnica Kranj

SRE     15:30 – 16:30              dvorana Planina

PET     17:45 – 19:00              telovadnica OŠ Stražišče - velika

 

Mlajše deklice A

SDA turnir v Žalcu

Danes 31.3. so dekleta odigrala dve tekmi na 4. turnirju 7.-12. v Žalcu. V prvi so premagale ŽRK Zelene doline Žalec, z 11:13 (5:9). Ključ do uspeha je bila odlična obramba, posebno v 1. polčasu. Naša zmaga nui bila ogrožena niti za trenutek. Po premoru, ki naši ekipi ni nič kaj koristil, so igrale proti RK Metliki in remizirale - 19:19 (polčas 11:9 za Metliko). Igra nam nekako ni stekla, večino tekme so imele pobudo in vodstvo nasprotne igralke, v 2. polčasu so naše le dosegle izenačenje in malo pred koncem tekme tudi povedle. Na koncu sta imeli tako ena kot druga ekipa priložnost za zmago, vendar je remi mogoče še najbolj pravičen. Pripisati je treba, da sta sodnika z nedoslednimi odločitvami vnašala precej nervoze v obe ekipi.

Ekipa je odšla v Žalec po dve novi zmagi, toda tudi tako smo lahko zelo zadovoljni. Smo še korak bližje 7. mestu v državnem prvenstvu. Bravo celotni ekipi!

1. tekma 4. Turnir

2. tekma 4. Turnir

 

SDA z zmagama iz Kozine

V soboto 9.3. je ekipa SDA odigrala dve tekmi na 1. turnirju za razvrstitev od 7.-12. mesta v državi. Obe tekmi sta bili težki, v prvi proti RK Zelene doline Žalec so dekleta prikazala odlično obrambo in napad, ob polčasu je bilo 9:2 (!), na koncu pa prepričljivih 16:7.

V drugi tekmi so naše punce naletele na še tršega nasprotnika, vendar pa tudi RK Metlika le ni bila pretrd oreh za tokrat izjemno razpoloženo ekipo RK Sava Kranj. V bistvu smo gledali ponovitev odlične predstave s prve tekme turnirja. Ob koncu  je bilo 25:19 (14:9).

Ekipi vse čestitke!

1. tekma 1. turnirja

2. tekma 1. turnirja

 

BOŽIČNO NOVOLETNI TURNIR 2018

V nedeljo 23. decembra je odlično uspel 5. božično - novoletni turnir v rokometu za dekleta. Tekme so se igrale v dvorani Planina v Kranju, gostili smo ekipe ŽRK Tržič in RK Olimpije. Dekleta so odigrale lepe tekme, zanimive, rezultat ni bil v ospredju. Turnir si je ogledalo veliko gledalcev in ostalih ljubiteljev rokometa.

Igralo se je fer, veseli smo, da je turnir minil brez poškodb in v športnem, prijateljskem duhu, saj imajo igralke v zadnjih letih toliko medsebojnih tekem, da se že dobro poznajo.

Turnir je obiskala tudi ekipa Gorenjskega Glasa, ki je o turnirju v časopisu objavila prispevek, katerega namen je popularizacija rokometa v Kranju. Povezava do članka

Hvala vsem, ki so pomagali pri organizaciji turnirja, sponzorjem kluba in donatorjem srečelova, ekipam, domačim in gostujočim, trenerjem, sodnikom, obiskovalcem in staršem otrok za lepo športno nedeljo.

 

Tekma SDA na Planini z gromko podporo navijačev

V nedeljo 20.01.2019, so punce doživele glasno in dobrodošlo podporo s strani navijaškega kluba Small faces Kranj. Kljub porazu so bile punce neizmerno vesele za vrhunsko podporo iz tribun. Zagotovo jim je to dalo zagon za naprej. Predvsem pa smo dokazali, da v Kranju živi športni duh.

 
Navijačem iskrena hvala tako za navijanje, kot za izkazano podporo na njihovi fb strani.
 
Upamo, da se kmalu zopet srečamo.
 
Naj vam grla dobro služijo!
 
 
RK Sava Kranj
 

BOŽIČNO - NOVOLETNI TURNIR SE BLIŽA

Pozdrav vsem ljubiteljem rokometa, tradicionalni Božično - novoletni rokometni turnir se bo odvijal v nedeljo, 23.12. 2018 v dvorani na Planini v Kranju. Letos poleg domačih ekip RK Sava Kranj tudi z gosti, RK Olimpijo in ŽRK Tržič. Podrobno obvestilo, čas začetka in urnik turnirja sledi v kratkem. Vabljeni!